Afdrukken
Categorie: Organisatie DIK
Hits: 31166

Organisatie

De Stichting DIK Drielanden Ingenieurs Kontakt is een organisatie waarbij ingenieursverenigingen uit de Euregio bij zijn aangesloten. Momenteel zijn 7 verenigingen uit Noordrijn-Westfalen, Nederlands en Belgisch Limburg, de provincie Luik en de regio Eupen constituerend of geassocieerd lid.

De eerste gezamelijke activiteiten vonden ruim 20 jaar geleden plaats. Sindsdien zijn de activiteiten niet alleen frequenter, maar ook toegenomen in omvang. Dit resulteerde in een informele vereniging waarbij een werkgoep, bestaande uit leden van de verschillende verenigingen, meerdere malen per jaar overleg voerde.

De samenwerking werd zelfs zo intensief dat besloten werd de samenwerking in een aparte organisatie onder te brengen. Op 24 september 1993 werd de oprichtingsakte van de Stichting Drielanden Ingenieurs Kontakt op het Gouvernement te Maastricht ondertekend door de constituerende verenigingen.

De doelstelling van de Stichting DIK is vastgelegd in de notariƫle akte:

"De Stichting DIK heeft ten doel het bevorderen van de kontakten en de samenwerking tussen ingenieurs en de ingenieursverenigingen in de Euregio Maas-Rijn, alsmede het bevorderen van al hetgeen met het vorenstaande in de ruimste zin verband houdt of daarvoor bevorderlijk kan zijn, zonder daarvoor in de plaats te treden van de constituerende verenigingen".

Elke ingenieursvereniging in de Euregio Maas-Rijn kan toegelaten worden tot de Stichting DIK. Deze vereniging kan dan toetreden tot het bestuur en is daarmee een constituerende vereniging, of kan afzien van een bestuurszetel en is daarmee een geassocieerde vereniging.